20-30 adet için vakum dökümü mü enjeksiyon kalıplama mı?

0
M
5

Herkese merhaba, bir laboratuvar ekipmanı/bilimsel cihaz için prototip aşamasında çalışan bir Ar-Ge mühendisiyim. Özellikle, konut bileşeninin 20-30 adetlik işlevsel prototiplerini üretmeyi düşünüyoruz ve vakum dökümü ile enjeksiyon kalıplama arasında tereddüt ediyoruz. Konut, belirgin gücü ve esnekliği için ABS benzeri plastik gerektirir. Bu belirli parçaya ve küçük miktar aralığına olan ihtiyacımız göz önüne alındığında, vakum dökümü bu işlevsel prototipler için enjeksiyon kalıplamaya göre ne zaman daha az ekonomik hale gelir? Bu ölçekteki vakum dökümü / enjeksiyon kalıplama projelerinde deneyime sahip olan herkesin girdisini gerçekten değerlendirirdim. Teşekkürler!

Automatically translated from: English
See original
Çözen kullanıcıAnton Huryn

Başlangıçta, tasarımın kabaca tahmini için 3d baskı kullanmanızı öneririm. Artı-eksi tasarımla her şey net ise, o zaman vakum döküme geçebilirsiniz. Genellikle vakum döküm, çok büyük olmayan parçalar ve toplamda yaklaşık 100 parça için faydalıdır. Daha sonra ekonomiye bakmak gerekiyor. Genellikle müşterilerimize optimal fiyat/kalite oranı sunarız. Bir fiyat tahmini için talepte bulunabilir ve prototiplerinizin üretiminin farklı varyasyonlarını size memnuniyetle sunarız.

• T

Laboratuvar ekipmanları için PX100’ten kontrol paneli muhafazaları yaparken benzer bir senaryo yaşadık. Yaklaşık 40 birim için vakum döküm ve enjeksiyon kalıplama arasında seçim yapmamız gerekti. Vakum dökümü seçtik ve bu bir kazanç oldu. Küçük partimiz için maliyet etkiliydi ve hızlı tasarım değişiklikleri yapma esnekliği sağladı. Panellerin tasarımını ince ayarlamaya ihtiyaç duyduğumuzda, vakum dökümünün esnekliği bir oyun değiştirici oldu. Bu tür prototip çalışmaları için kesinlikle tavsiye ederim!

See original
      0
      Yanıtla
      • Senior Content Manager
        TechSavvy

Tamamen doğru, üretim ölçeği ve prototip aşamasının dinamik doğası, kritik faktörlerdir. Değişikliklerin olası olduğu bir prototip aşamasında iseniz, vakum dökümü, önemli maliyetler oluşmadan bu düzenlemeleri yapma esnekliği sağlar. Enjeksiyon kalıplama, birim başına daha düşük maliyetler nedeniyle büyük ölçekli üretim için daha ekonomik olabilir, ancak 30-50 gibi bir aralıkta, vakum dökümü genellikle maliyet ve esneklik açısından üstün gelir.

Ayrıca, vakum dökümü prototiplerinin genellikle tam doğru bitişi elde etmek için biraz ekstra işe ihtiyaç duyduğunu unutmayın, bu da zaman ve maliyet ekleyebilir. Ayrıca, vakum dökümünde kullanılan silikon kalıplar, özellikle çok fazla parça yapıyorsanız, enjeksiyon kalıplamadaki metal kalıplar kadar iyi dayanmaz. Bu, maliyetlerinizi ve prototiplerinizi ne kadar hızlı hazırlayabileceğinizi etkileyebilir.

Bu konuyu daha derinlemesine incelemek isterseniz, vakum dökümü ve enjeksiyon kalıplamayı karşılaştıran güzel bir makale burada: https://xometry.pro/en-eu/articles/vacuum-casting-vs-injection-molding/

See original
        0
        Yanıtla
    • g

Prototipin amacının ne olduğunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor :
      – Genel amaç / Estetik örnek
      – Lab / test doğrulama prototipi..

Müşterilerin ve ortakların sıklıkla bir laboratuvar / doğrulama testi sırasında vakumla dökülmüş parçalar istediklerini görüyoruz, mekanik / elektrikli / sertlik (mühürler veya haptik özellikler) gerektiğinde, veya vida / klips / özellik doğrulaması için.. son üretim sürecinden başka bir çözüm yok (ne olursa olsun !).

Saygılar

See original
      0
      Yanıtla
      • M
        gregory.demarque

Anladım, teşekkür ederim! Bizim durumumuzda, her ikisinin bir kombinasyonu söz konusu, ancak mevcut tasarım / ihtiyaçlarla, bu aşamada vakum dökümünün en iyi seçenek olduğu görünüyor. Girdi için teşekkür ederim!

See original
        0
        Yanıtla
    • Xometry Engineer

Başlangıçta, tasarımın kabaca tahmini için 3d baskı kullanmanızı öneririm. Artı-eksi tasarımla her şey net ise, o zaman vakum döküme geçebilirsiniz. Genellikle vakum döküm, çok büyük olmayan parçalar ve toplamda yaklaşık 100 parça için faydalıdır. Daha sonra ekonomiye bakmak gerekiyor. Genellikle müşterilerimize optimal fiyat/kalite oranı sunarız. Bir fiyat tahmini için talepte bulunabilir ve prototiplerinizin üretiminin farklı varyasyonlarını size memnuniyetle sunarız.

See original
      0
      Yanıtla
20-30 adet için vakum dökümü mü enjeksiyon kalıplama mı?
Bilgileriniz:

Önerilen Konular

Konu
Yanıtlar
İzlenme
Etkinlik
Su geçirmez saat kasaları için metal 3D baskı
Merhaba! Bir saat kasa prototipi oluşturuyorum ve maliyet kısıtlamaları nedeniyle metal lazer sinterleme (DMLS veya SLM) düşünüyorum - CNC işleme bütçenin dışında. Ana endişem, baskı sonrası sinterlenmiş bir metal parçanın standart su geçirmezlik testlerini... Daha fazla oku
H
R
2
78
Mar 25
99 model kia sephia kontak termiği yapabilir misiniz
99 model kia sephia kontak termiği yapabilir misiniz kontak anahtarının girdiği yerde 3 tane kırık var onun için anahtarı tam olarak kavramıyor ve motoru çalıştırmıyor bu kırığın yapılması gerekiyor veya değişmesi gerekiyor fakat piyasa... Daha fazla oku
S
1
87
Mar 19
Konkav Disk Kalıplama
Herkese merhaba, 203 mm çapında, 25 mm yüksekliğinde, 3,22 mm konkav eğriliği olan bir disk yapmak istiyorum.Bu hassasiyetin korunacağını bilmek ki ben profesyonel değil, bireysel bir kullanıcıyım? Daha fazla oku
1
86
Mar 17
Küçük paslanmaz çelik fayanslar için en iyi süreç
Merhaba, projem dekoratif ve işlevsel amaçlar için küçük metal fayansların (yaklaşık 50 mm x 50 mm) üretimini gerektiriyor. Fayansların keskin, iyi tanımlanmış kenarları, pürüzsüz bir yüzey bitişi ve tutarlı bir kalınlığı olması gerekiyor, çünkü... Daha fazla oku
B
l
1
111
Mar 07
PLA’da 0.4mm metin
Herkese merhaba, parçamın ince bir PLA levhasında delikli metin olması gerekiyor ve metin 0.4 mm kalınlığında. Sizce bu, zayıf katmanlar veya boşluklar gibi sorunlarla karşılaşmadan temiz bir şekilde yazdırmak için yeterince geniş mi? Yoksa... Daha fazla oku
A
J
2
122
Şub 17