6061-T6'dan 5052-H32'ye (bükme), ağırlıkla direnç karşılaştırması

0
K
2

Merhaba herkese –

5 mm kalınlığında bir 6061-T6 alüminyum levhayı, 15 mm bükme yarıçapı düşünülerek, gerilimli stabilizasyon hatları için bağlama noktalarına bükme olasılığını değerlendiriyorum. 6061-T6’nın bükülmesinin, özellikle malzemenin gerilim altında olduğu kritik noktalarda, dayanıklılığını tehdit etme olasılığı bilindiğinden, 6 mm kalın bir 5052-H32 levhasına geçişi düşünüyorum. Bu değişiklik, bükülebilirlik ve dayanıklılığı artırmayı amaçlasa da, ağırlık etkisi hakkında endişeler oluşturuyor. 15 mm yarıçapla bükme, 6061-T6’nın yapısal bütünlüğünü ne derece önemli bir şekilde etkiler ve kalınlığını göz önünde bulundurarak 5052-H32’ye geçiş, direnci korurken ağırlık hususlarını yönetme açısından dengeli bir çözüm sunar mı?

Şimdiden teşekkür ederim!

Automatically translated from: English
See original
Çözen kullanıcıGreg Paulsen

6061-T6, yüksek performanslı bir ağırlık-güç oranına sahip mükemmel bir malzemedir, ancak şekillendirme için ideal değildir çünkü bu durumda çatlayabilir ve bükülme noktasında kırılabilir. 5052-H32, daha yüksek yorgunluk mukavemeti ve işlenebilirliği nedeniyle şekillendirme için daha uygundur. Farklı özelliklere sahip olacak, bu yüzden ek güç için gussetler gibi diğer özellikler tasarlamayı veya eklemlere bir kaynak koymayı düşünebilirsiniz.

Kalınlığa göre 3x yarıçapa sahip olmasına rağmen, bu parça risk taşıyabilir ve 6061-T6 ile devam etmeyi seçerseniz gözden geçirilmesi gerekebilir. Teklifinizi yerleştirdikten sonra bir Xometry takım üyesiyle konuşmanızı öneririm, böylece tasarımı gözden geçirebilir ve geri bildirimde bulunabilirler.

• K

Merhaba herkese –

5 mm kalınlığında bir 6061-T6 alüminyum levhayı, 15 mm bükme yarıçapı düşünülerek, gerilimli stabilizasyon hatları için bağlama noktalarına bükme olasılığını değerlendiriyorum. 6061-T6’nın bükülmesinin, özellikle malzemenin gerilim altında olduğu kritik noktalarda, dayanıklılığını tehdit etme olasılığı bilindiğinden, 6 mm kalın bir 5052-H32 levhasına geçişi düşünüyorum. Bu değişiklik, bükülebilirlik ve dayanıklılığı artırmayı amaçlasa da, ağırlık etkisi hakkında endişeler oluşturuyor. 15 mm yarıçapla bükme, 6061-T6’nın yapısal bütünlüğünü ne derece önemli bir şekilde etkiler ve kalınlığını göz önünde bulundurarak 5052-H32’ye geçiş, direnci korurken ağırlık hususlarını yönetme açısından dengeli bir çözüm sunar mı?

Şimdiden teşekkür ederim!

See original
      0
    • Xometry Engineer

6061-T6, yüksek performanslı bir ağırlık-güç oranına sahip mükemmel bir malzemedir, ancak şekillendirme için ideal değildir çünkü bu durumda çatlayabilir ve bükülme noktasında kırılabilir. 5052-H32, daha yüksek yorgunluk mukavemeti ve işlenebilirliği nedeniyle şekillendirme için daha uygundur. Farklı özelliklere sahip olacak, bu yüzden ek güç için gussetler gibi diğer özellikler tasarlamayı veya eklemlere bir kaynak koymayı düşünebilirsiniz.

Kalınlığa göre 3x yarıçapa sahip olmasına rağmen, bu parça risk taşıyabilir ve 6061-T6 ile devam etmeyi seçerseniz gözden geçirilmesi gerekebilir. Teklifinizi yerleştirdikten sonra bir Xometry takım üyesiyle konuşmanızı öneririm, böylece tasarımı gözden geçirebilir ve geri bildirimde bulunabilirler.

See original
      0
      Yanıtla
      • K
        Greg Paulsen

Teşekkür ederim!

See original
        0
        Yanıtla
6061-T6’dan 5052-H32’ye (bükme), ağırlıkla direnç karşılaştırması
Bilgileriniz:

Önerilen Konular

Konu
Yanıtlar
İzlenme
Etkinlik
Motor montaj braketi için sıkı toleranslarda GD&T mi yoksa geleneksel lineer boyutlar mı kullanmalıyım?
Merhaba! Bir elektrik motoru braketi için 2D bir çizim oluşturuyorum ki bu, deliklerin yerleştirilmesi ve yüzeylerin düzlüğü hakkında hassas özellikler gerektiriyor. Bu çizim üretim amaçlıdır, bu yüzden belirtilen kriterleri karşılayacak kadar doğru olmalıdır fakat... Daha fazla oku
E
D
C
2
40
Şub 03
Ana model için taslak açıları?
Merhaba, bir silikon kalıp (vakum döküm için) ana modelini tasarlıyorum ve taslak açılarını dahil etmenin gerekip gerekmediğini merak ediyorum. Taslak açıları her zaman tasarıma dahil edilmeli midir, yoksa malzeme özellikleri, kalıp karmaşıklığı veya parça... Daha fazla oku
P
R
3
59
Oca 22
Modellemiş dişler için çizim gereklidir mi?
Merhaba, modellemiş olduğum bir geri tepmeyi önleyici vida aşağıdaki resimde gösterilmiştir:Sorum şu: Diş zaten CAD dosyasında modellenmişse, üretim süreci için dişin özelliklerini (örneğin, adım, çap, sınıf) belirten detaylı bir çizim eklemek hala gerekli midir?... Daha fazla oku
P
1
55
Oca 17
Vida üretimi
Merhaba. Hamburg'da Tasarım okuyorum. Projem için belirli bir boyutta vida üretmek istiyorum. Bunu sizin şirketinizde talep edebilir miyim? Vida üretimi konusunda herhangi bir tecrübem yok ve bu yüzden üretimi nasıl tasarlayıp talep edeceğimi bilmiyorum.... Daha fazla oku
P
N
4
143
Ara 20
CNC İşlemesinde İş Parçası Kleması İçin Tasarım Ayarlamaları
Merhaba! İş parçası kleması için CNC ile işlenecek bir parçanın tasarımını optimize etmek konusunda tavsiyeye ihtiyacım var. Parça, birkaç kesikli alüminyum braket, yaklaşık 150 mm uzunluğunda ve 50 mm genişliğinde, kritik yüzlerde sıkı toleranslara... Daha fazla oku
T
A
6
146
Ara 10